What can you deduce from the salary scale?
Each vacancy post by the government, posts a Salary Scale field.
19575x475 - 21950x625 - 23200x775 - 37125x1225 - 40800x1525 - 42325
What does the above actually mean? How can an employee deduce his salary from this? Are the increments yearly or monthly?
Ask the Mauritians
What better way to get help with your queries than to ask the localsJoin Community
Ask your own questions, comment, vote and do more
The increments are yearly.
From the above example the salary will be as follows:
Year 1 - 19575
Year 2 - 19575 + 475 = 20050
Year 3 - 20050 + 475 = 20525
Year 4 - 20525 + 475 = 21000
Year 5 - 21000 + 475 = 21475
Year 6 - 21475 + 475 = 21950
Then as from year 7, the yearly increment will be 625 added to the new basic of 21950, as shown above, until you reach the next scale.